Blog Mindful Zwanger en Bevallen

Home/Blog Mindful Zwanger en Bevallen

Trainer: Kalinka Vehmendaal

Over hier komt tekst Contact Adres: Tel nr: Email: enz Social Media Data en Locaties Extra informatie Contactformulier

Trainer: Yvonne Tuinte

Over hier komt tekst Contact Adres: Tel nr: Email: enz Social Media Data en Locaties Extra informatie Contactformulier

Tijdens je bevalling in kerststemming

Kerstmis. Het raakt me. Feest van in verwachting zijn. Feest van geboorte. Een persoonlijk verhaal...  In December 2003 was ik hoogzwanger. Ik voelde me verbonden met het kerstverhaal. Verbonden met Maria. Ieder moment kon ook mijn bevalling beginnen. Hoe moet het zijn geweest? Verplicht op reis, gedwongen door de omstandigheden. Negen maanden zwanger en niet weten [...]

Je ideale bevalling

Je droombevalling loslaten Op mijn spreekuur zie ik Mascha. Zwanger van haar eerste kindje. Ziet als een berg tegen de bevalling op. Alles is eng. Pijn is eng. Ruggenprik is eng. Ziekenhuis is eng. Maar thuis durft ze ook niet aan. Als ik haar vraag hoe haar droombevalling er uit ziet zegt ze: "zo snel, [...]

Hoe wil je dat jouw bevalling klinkt?

Hoe wil je dat jouw bevalling klinkt? Ken je dat? Je hoort een bepaald nummer op de radio en onmiddellijk ben je ontroerd of juist heel vrolijk. Muziek doet blijkbaar iets met ons brein. Het slaat de denkende geest over en beïnvloedt meteen onze emoties. Het kan onze stemming heel krachtig beïnvloeden. Wetenschappelijk onderzoek laat [...]

Thuis rust houden

Thuis rust houden! Mijn man komt de kamer binnen en zegt;  Goh Yvon ben je weer aan het breien?  Er is toch niets aan de hand wat ik moet weten?  Ik begin te lachen.. nee hoor schat, ik ben niet zwanger…. Misschien wel van wat nieuwe projecten en mooie ontwikkelingen, maar niet fysiek. Mijn gedachten [...]

Bevallingscursus voor aiossen

Op de tweede dag van de workshop ‘mindfulness bevalt beter’ voor zwangere koppels analyseren we het concept pijn. We kennen pijn als teken van ziekte of dreigende schade. Maar bevallingspijn voldoet aan geen van beide kenmerken. Verloskundige Nancy Bardacke noemt deze pijn ‘transformatiepijn’, de pijn van het leven in een menselijk lichaam in verandering. De intensiteit [...]

‘Soft front’ en ‘strong back’

Toeval bestaat niet, denk ik terwijl ik het artikel uit de NRC van 19 november lees met de kop: ‘Nog een dode baby en ik hou ermee op.’ Het gaat over de traumatische ervaringen van artsen tijdens hun werk en de impact die deze op hen hebben. Het lijkt soms wel alsof een bepaald thema [...]