Lees en zie hier hoe onze deelnemers onze programma’s beoordelen!

“Lilian, ontzettend bedankt voor de cursus mindfulness voor zwangeren waar ik en mijn partner aan deel hebben mogen nemen. We hebben er beide veel baat bij gehad. Het was een verademing om alles bewust te gaan doen. We zijn veel meer gaan genieten van dingen die we voorheen op de automatische piloot deden (en dat bleken toch wel heel veel handelingen te zijn). Heerlijk om de omgeving nu echt te zien, te voelen en te ruiken als ik ga wandelen. En niet gewoon knuffelen met ons kleine mannetje, maar zijn huidje ook echt voelen, zijn bewegingen volgen en die heerlijke babygeur ruiken. Ook hoef ik nu een stuk minder vaak te gaan kijken of ik de deur nou wel op slot heb gedaan en of ik de waterkoker had aangezet. Sommige opdrachten waren onwennig en leken gek. Juist die leverden enorm veel op. De loopmeditatie bijvoorbeeld. Wat een complexe activiteit is dat eigenlijk. Voor kinderen moet dat wel heel moeilijk zijn om te leren. Benen op de juiste wijze bewegen, evenwicht houden, vooruit kijken, jezelf de juiste kant opsturen. Ik ben benieuwd hoe ons mannetje deze zware klus over een tijd gaat klaren! Ook heb ik geleerd om mijn lijf tijdens de zwangerschap te accepteren. Wat baalde ik ervan toen sommige yogaoefeningen niet meer lukte. Toch heb je me geleerd dat het nu eenmaal zo is. Wat is daar nou eigenlijk zo erg aan? We hebben er een prachtig wonder voor teruggekregen. Tijdens de bevalling had ik ook veel aan de informatie die je had gegeven. Tussen de weeën door is er inderdaad….. niks! Zo fijn om je daarop te kunnen richten. Weer alle energie verzamelen om de volgende wee te laten komen en te laten gaan. Ook mijn man wist door de houdingen die we hebben geoefend me goed te ondersteunen. Helaas hebben we geen gebruik kunnen maken van de hulpmiddelen die je had getoond. Heel graag had ik de yogabal willen gebruiken. De bevalling ging zo ontzettend snel (4 uur vanaf de eerste wee) dat we hier niet aan toekwamen. Wellicht ooit bij een volgende zwangerschap?”

“Als man heb je het gevoel dat je toch een beetje aan de zijlijn staat. Jij bent niet degene die zwanger is. Door deze cursus is de zwangerschap een stuk tastbaarder voor mij geworden. Oefeningen die je moeiteloos in je dagelijkse routine in kan voegen en zodoende bewuster stil laten staan bij de schoon -en bijzonderheden die veelal alledaags blijken te zijn geworden. Een gift. Het is het een verrijking om dit te kunnen delen.”

 

“Het geeft vertrouwen te weten hoe jij jou partner het beste steunt door dit besproken te hebben en geoefend. Het is een bevoorrecht gevoel om je zo bewust te mogen en kunnen richten op het pure wezen wat zich ontwikkeld in de vrouw van wie je zo houd. Om hier samen dagelijks bij stil te staan. De tijd gaat immers al snel genoeg.”

“Twijfel over mijn eigenwaarde gaf me vaak stress. Door deze mindfulness-cursus heb ik geleerd om hoge verwachtingen van mezelf meer los te laten. Ik heb geleerd dat ik me ook goed kan voelen, precies zoals ik nu ben.”

“Ik ben nog steeds bijna heel de dag boven. Ik moet ook echt bijkomen. Want wat voelde ik me beroerd. Maar dat komt allemaal wel wee. Eerst even pas op de plaats en ruimte creëren om weer te genieten en volledig aanwezig te zijn. Ademen heeft me door de dagen geloodst. Ik ben iedere keer weer dankbaar voor jouw cursus. Af en toe is het een reddingsboei geweest in de redelijke chaos van de dag.”

“Lilian ontzettend bedankt voor je goede uitleg, oefeningen en tools! We did’t together!  Pijn is fijn als je er maar mindfull mee omgaat! Zonder pijnbestrijding en de pijn hebben ervaren kan ik als een powervrouw erop terugkijk