Tweedaagse workshop Mindful Bevallen ‘exclusive’

Ben je op zoek naar de meest effectieve stoomcursus voor je bevalling? Een korte behapbare cursus waar je in één keer alles leert wat je nodig hebt? Een cursus waar je als koppel naartoe gaat? Een die wetenschappelijk onderbouwd is? Waar je het beste haalt uit de combinatie van kennis, persoonlijke ervaring en mindfulness? En waar je verzekerd bent van deskundige begeleiding door verloskundig professionals, die weten hoe het er in het echt aan toe gaat bij een bevalling?

Beantwoord je deze vragen met ‘ja’, dan biedt deze tweedaagse workshop uitkomst!

En misschien is dit wel jullie laatste kans voor een weekendje quality-time samen. Op een mooie plek, met alle ruimte voor jullie eigen inbreng en vragen, je samen voorbereiden op de bevalling en het ouderschap. Jullie leren van verloskundig professionals, tevens gekwalificeerd trainers ‘Mindful Zwanger en Bevallen’.

In deze workshop van twee dagen leer je alles wat je nodig hebt voor je bevalling:

✓ 15 unieke tools die jou helpen tijdens pijnlijke weeën;
✓ goede keuzes kunnen maken op spannende momenten;
✓ elkaar werkelijk tot steun kunnen zijn;
✓ alles wat je moet weten over het verloop van een bevalling;
✓ jullie eigen kracht en zelfvertrouwen versterken;
✓ niet meer bang zijn;
✓ een start maken met mindfulness in je eigen leven en het ouderschap en
✓ zijn jullie er samen even helemaal tussen uit.

Bovendien krijgen jullie gratis toegang tot ons online programma ter waarde van €197,- !

Data, tarief en locatie

Data:

25 en 26 april 2020  9.00-17.00 uur regio Breda,

Trainers: Kalinka van Vehmendahl, verloskundige en Hanneke De Mik, verloskundige

27 en 28 juni 2020  9.00u- 17.00u regio Zwolle

Trainers: Marije Spangenberg, verloskundige en Christine Derksen, Doula

Locatie:

De training vindt plaats op een sfeervolle locatie.

Tarief

€595    voor twee personen. Deze cursusprijs is inclusief koffie/thee en lunch (exclusief overnachting).

Je ontvangt een uitgebreide reader, een USB stick met aandachtsoefeningen en handige quickguide.  Bovendien krijg je gratis toegang tot het online ‘Premium’-programma, wat jullie indien gewenst kunnen volgen.

Ook een betaling in termijnen is bespreekbaar.

Ik kies voor de onlinecursus

Wetenschappelijk onderzoek bevestigt de effectiviteit.

Recent werd wetenschappelijk onderzoek afgerond naar deze workshop. Deze workshop is de officiële Mind in Labor Workshop (onderdeel van het Mindfulness Based Childbirth Programma). Het onderzoek werd gepubliceerd in het toonaangevende medische vaktijdschrift BMC Pregnancy and Childbirth. Een klein fragment uit de publicatie:

“This study suggests mindfulness training carefully tailored to address fear and pain of childbirth may lead to important maternal mental health benefits, including improvements in childbirth-related appraisals and the prevention of postpartum depression symptoms.”

Reacties van cursisten

“Mede dankzij jullie cursus hebben we op een ontspannen en liefdevolle manier onze dochter Nova Jolie mogen verwelkomen! We zijn als partners/ouders vanaf het moment van de start van de cursus nader tot elkaar gekomen en door het bespreekbaar maken van gedachten en gevoelens ben ik zeer ontspannen de bevalling ingegaan. De baring zelf verliep (hierdoor) – vermoeden we – supervlot en ik heb daardoor geen ‘tools’ te hoeven gebruiken. Er was een bepaalde mildheid en serene rust aanwezig waardoor ik kon aanvaarden wat er ging komen. Ik denk dat dat enorm heeft geholpen! We merkten dat er na de bevalling veel elementen van de cursus waren die we als gezin zijn gaan overnemen en dit voelt erg goed :)”

“Hoi Natascha en Lilian, we willen jullie bedanken voor de twee daagse cursus. We hebben er veel van geleerd en dit toe kunnen passen toen we 5 september zijn bevallen van een pracht zoon. Achteraf is het totaal anders gelopen dan we hadden gedacht maar mede door jullie cursus hebben we het stap voor stap aangepakt en zijn wij uiteindelijk middels een een keizersnede trotse ouders geworden van Mees. Ook nu nog, met de gebroken nachten, hebben we iets aan de cursus gehad. Maar bovenal genieten we van onze lieve vent. Groetjes Anja en Jean-Pierre.”

 

“We hebben de bevalling achter de rug, en wennen nu snel aan een leven met een prachtig meisje erbij. We wilden jullie nog even vertellen hoe het gegaan is, en dat we veel aan de cursus gehad hebben. Mijn vrouw en de baby, hebben het de volle 42 weken volgehouden, dus ons plan voor een bevalling in het ziekenhuis, maar met onze eigen verloskundige en zonder al te veel gedoe, moesten we daardoor al loslaten. Uiteindelijk hebben we een bevalling met alle toeters en bellen gekregen… toch lukte het haar bij zich zelf te blijven, en lukte het mij bij elke stressvolle situatie weer naar mezelf, en dan naar haar, terug te keren. We kijken, ondank het gedoe, en mede dankzij mindful bevallen, terug op een goede bevalling. Ze is de hele tijd bij zichzelf gebleven, heeft alle chaos langs zich heen laten gaan. Ze heeft haar pijn niet als ondoenbaar ervaren, en heeft goed gebruik gemaakt van technieken uit de cursus en het boek.”

Waarom is deze cursus ook voor partners?

Waarom zou je als partner in ’s hemelsnaam meegaan? Die vraag horen we vaak. Het zal je niet verbazen dat wij juist zeggen dat we dat we heel belangrijk vinden. Als verloskundig zorgverlener zien we bij bevallingen heel goed het verschil tussen ouders die zich samen hebben voorbereid op de bevalling en waar dat anders is.

Toch snappen we het ook wel. Zwangerschapscursussen hebben nogal eens het imago van een pufclub. En veel mannen zeggen op ons spreekuur ‘ik kan toch niets voor haar doen’. Mogen we een poging doen je over te halen?

  • Jij zult geen weeën hebben, maar je zult wel weeën zien! Je vrouw met pijn. Vraag eens rond. Andere partners zullen je vertellen dat dit niet gemakkelijk is. En daar blijft het niet bij. Vermoeidheid, verveling, ongerustheid en gemis aan controle komen vaak voor tijdens een bevalling. Hoe ga jij daar mee om? We beloven je dat onze cursus jou daarbij zal helpen!
  • Wist je dat een bevalling slechter verloopt als de mensen er om heen gespannen zijn? Je vrouw kan wel goed kunnen puffen, maar wanneer jij daar gespannen naast zit, duren haar weeën langer. Dat betekent dat hier een stukje verantwoordelijkheid bij jullie beiden ligt. Allebei heb je een goede voorbereiding nodig!
  • Het is absolute onzin dat je tijdens de bevalling machteloos moet toekijken. Juist als partner kun je je bevallende vrouw ontzettend tot steun zijn. Dit wordt natuurlijk veel makkelijker als je weet hoe je dat kunt doen.
  • Natuurlijk; een gezonde moeder en een gezonde baby, dat is waar het om gaat. Maar jij telt ook mee! In de kraamtijd hebben we ook gezonde vaders nodig! Er is weinig aandacht voor vaders, terwijl ook veel mannen de bevalling toch echt wel spannend vinden. En traumatische bevalervaringen en post partum depressies komen ook bij vaders voor! Wij vinden het heel belangrijk dat ook jij een goede bevalervaring hebt. De bevalling is teamwork. En in dat team ondersteunen barende, partner en zorgverlener elkaar. Wist je dat jouw vrouw jou tijdens de bevalling ook kan steunen? En dat wij weten hoe fijn dat is? En dat we jullie daar heel graag bij helpen?
  • Jij kunt baringspijn verlichten. Hoe? We leren het je graag! Dan leren we je ook hoe je haar kunt helpen met de oefeningen, bij paniek, met het maken van keuzes en bij vermoeidheid.
  • Mindfulness is van waarde voor je hele leven. Preventief voor burnout, meer ontspanning, minder stress…. We kunnen nog wel even doorgaan. Dat is echt niet alleen voor zwangeren, maar ook voor jou! Terwijl zij leert hoe ze haar weeën moet opvangen, leer jij hoe jij deze tools tevens kunt gebruiken bij het omgaan met pijnlijke strubbelingen op je werk.
  • Je wordt vader! Supergaaf, maar ook best spannend toch? Hoe je goed voor jezelf kunt zorgen als je vader bent én een drukke baan hebt? Mogen we je laten ervaren hoe mindfulness kan helpen om precies die vader te worden die jij graag wilt zijn voor je kindje? Hoe je mindfulness kunt inzetten als je je geduld verliest tijdens gebroken nachten of peuterpubertijd?
  • Andere dingen doen jullie toch ook samen? Babykamer regelen, naam kiezen, kinderopvang uitzoeken? Kindje samen maken, kindje samen op de wereld zetten. Logisch toch?

Geen partner? Je bent ook heel welkom samen met een ander bevalmaatje.

Twijfel je nog? Luister dan naar Natascha.

Wij zijn erbij in april 2020
Wij zijn erbij in juni 2020

Er wordt gebruik gemaakt van professioneel lesmateriaal.
Deze workshop gaat definitief door bij zes aanmeldingen en wordt gegeven aan maximaal twintig personen.

Je volgt deze workshop samen met je partner. Wanneer je geen partner hebt, of je partner kan/wil niet met je mee, kun je ook iemand anders meebrengen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan je moeder of een (zwangere) vriendin.