Over ons

Mindful Zwanger en bevallen is een samenwerking tussen Lilian Wirken (verloskundige),  Natascha Deguelle (gynaecoloog) en Yvonne Tuinte (verloskundige). Alledrie zijn mindfulnesstrainer en gespecialiseerd in het verzorgen van trainingen voor aanstaande ouders en zorgverleners.

Met een achtergrond in mindfulness bij stress en psychische klachten werden ze opgeleid door Nancy Bardacke in Mindfulness Based Childbirth & Parenting (MBCP). MBCP is ontwikkeld in de jaren ’90, speciaal voor aanstaande ouders, en heeft zich reeds bewezen door de jaren heen. Het laatste decennium laat steeds meer wetenschappelijk onderzoek mooie resultaten zien.

Natascha Deguelle

Natascha is gynaecologe in Duitsland, mindfulnesstrainer MBCT (lid Vereniging voor Mindfulness) en blogger bij Medisch Contact. Voor haar specialisatie tot gynaecoloog was ze arts arbeid en gezondheid. Ze heeft een ruime ervaring in onderwijskundige functies. Naast cursussen via MediModus, verzorgt ze cursussen mindfulness voor verloskundigen via SeeTrue en workshops mindfulness voor zorgprofessionals in Duitsland.  Natascha is moeder van een zoon en dochter. Naast haar familie is haar grootste passie zingen.

Lilian Wirken

Lilian is verloskundige in Oosterhout NB, coach/counsellor en mindfulnesstrainer Mindfulness Based Childbirth &  Parenting  en Mindfulness Based Cognitive Therapy (lid Vereniging voor Mindfulness). Ze heeft het boek ‘Als bevallen spannend is’ geschreven, waar veel zwangeren enthousiast over zijn, en diverse artikelen in het tijdschrift ‘baby op komst’. Sinds 2014 geeft ze mindfulnesstrainingen aan aanstaande ouders en trainingen rondom mindfulness, veerkracht, compassie en bevlogenheid aan zorgverleners. Lilian is moeder van drie dochters.