Ik ben verloskundige in hart en nieren sinds 1994. Mijn kracht in het vak is geduld en meedeinen met de wensen van de zwangere en haar partner zodat er hopelijk een tevreden bevalervaring ontstaat. Iets wat enorm belangrijk is voor het verdere leven.

Daarom vind ik een goede voorbereiding op de bevalling en het ouderschap heel belangrijk. Ik geef al jarenlang voorlichtingsavonden over de bevalling aan zwangeren. Ook een goede bevalcursus zal bijdragen aan een betere bevalervaring.

Het kan geen toeval zijn dat in 2018 een brochure op de deurmat viel: Opleiding trainer  ‘Mindful Zwanger en Bevallen’.  Dit past perfect bij mijn drive om zwangeren en hun partners goed te kunnen voorbereiden op de bevalling en de periode erna.

Allereerst heb ik zelf de 8 weekse mindfulness training gevolgd bij Mila de Koning in Alphen aan den Rijn. Het was voor mij ongelooflijk om te merken hoeveel je dagelijks op de automatische piloot doet. Tevens een bewustwording hoe je oordeelt over alles en iedereen om je heen. Ik heb geleerd meer open en nieuwsgierig te zijn. Ook in stress situaties heb ik geleerd dat ik een keuze heb hoe ik ga reageren als je maar opmerkzaam bent wat er in zo’n situatie met je gebeurt.

Daarna heb ik de opleiding Teacher Trainer Mindful Zwanger en Bevallen afgerond bij Medimodus.
Een prachtige opleiding die zoveel biedt aan de zwangere met haar partner! Niet alleen op het gebied van het aanleren van mindful ontspanningsoefeningen voor tijdens de zwangerschap en de bevalling maar het gaat veel verder, tot en met het ouderschap aan toe. Het verdiept je relatie en ook je baby blijkt je eigen mindfulness trainer te zijn. Kortom een training voor het leven. Om het trainerschap verder te verdiepen heb ik de basisopleiding tot Mindfulnesstrainer  gevolgd in het Mindfulness Centrum Amsterdam.

Contact

Verloskundigenpraktijk  Wereldkind
Adres: Europalaan 247, 2408BK  Alphen aan den Rijn
Tel nr: 0172 472067
Email: hannekedemik@kpnmail.nl

Social Media

Data en Locaties

Eerstvolge