Mijn moeder zei vroeger altijd al; “een goede voorbereiding is het halve werk”.
Toen ik zelf in verwachting was zei ze dit ook altijd al met de toevoeging, “er is er nog nooit een blijven zitten Marij, dus dat zal bij jou ook wel niet gebeuren…!”.  Tja, daar sta je dan.

Wat IS DAT DAN een goede voorbereiding?!

Toen die tijd was ik al verloskundige maar zelf bevallen is toch wel iets anders dan iemand begeleiden. Ergens was ik er wel zeker van dat ons kleine wonder eruit ging komen, maar die weg er naar toe….

Hoe ging ik dat dan doen?!

Door mijn eigen ervaring als zwangere, moeder, de kennis die ik had als verloskundige en vrouwencoach zag ik een overkill aan zwangerschapscursussen, alle beloftes die er overal gedaan worden. Als ik dan iets verder las, kwam ik maar weinig cursussen tegen die gegeven werden door een zorgverlener.  Alle hormonen die er door je lichaam gieren, je wilt gewoon het beste.

Maar wat is dat dan, het beste?!

Ik ben van mening dat de beste voorbereiding gegeven wordt door iemand die goed geschoold is in de geboortezorg. Mede daarom heb ik de opleiding mindful zwanger en bevallen gedaan. Een opleiding voor en door geboorte- professionals.
Geweldige docenten met allemaal dezelfde visie;  alle zwangeren en hun partner goed voorbereiden op wat komen gaat. Eerlijk, nuchter en praktisch inzetbaar.

Hoe je zwangerschap en bevalling ook verlopen, 1 ding is zeker, niemand weet vooraf hoe alles precies zal gaan.
Daarom is het fijn om altijd iets in handen te hebben wat je kan toepassen! Dat is wat mindful zwanger en bevallen je bied! Praktisch, duidelijk en voor iedereen!

Inmiddels ben ik bijna 15 jaar verloskundige en met de mindful zwanger en bevallen training heb ik echt het gevoel dat ik mijn cliënten en hun partner echt goed kan voorbereiden op wat komen gaat, de zwangerschap, de bevalling maar ook daarna. Ik hoor van mijn cliënten terug dat ze de handvatten die ze geleerd hebben in de zwangerschap daarna ook kunnen gebruiken!
WAUW, wat een cadeau als ik dat terug mag horen!

Ik vind het ontzettend waardevol als ik zo een klein beetje waarde mag toevoegen aan het leven van een gezin!

Contact

Hooge Bongert 1A,
6903 DA Zevenaar
Telnr/ Whats app:
+316 2366 9466
Email: info@bijmarije.nl
Web: www.bijmarije.nl